I dit hovede er der sikkert ingen tvivl. Den marketing-kampagne, du lige har skudt afsted, er ret god. Du håber og tror også på, at den nok skal føre nogle gode salgstal med sig som led i din content marketing strategi.
Men så venter du. Og så sker der ingenting. Vi har to ret sandsynlige bud på, hvad der kan være galt:
Om problemet er det ene eller det andet, så læs med her, hvor vi trin for trin viser dig, hvordan du vender bøtten og laver inbound marketing. Altså en content marketing-kampagne, hvor publikum kommer til dig, fordi du er den, der giver dem det, de leder efter.
Før du kan give dig i kast med selve content marketing kampagnen, skal du gøre dig klart, hvad dit mål er. Vil du have mere trafik på din hjemmeside, flere delinger på de sociale medier eller flere leads?
Husk at dine mål skal være specifikke, målbare, opnåelige, relevante og tidsbaserede – altså følge den såkaldte SMART-model. Det nytter ikke noget, bare at sige ‘ja tak, lidt af det hele’ og kaste sig retningsløst ud i arbejdet.
I content marketing er udgangspunktet altid din kunde. Og aldrig dig selv. Det betyder selvsagt, at det nødvendigt, at du kender din kunde godt. Rigtigt godt.
Derfor skal du have udarbejdet din buyer persona, så du ved, hvem dit indhold skal tale til, og hvilke emner du skal omkring for at hjælpe dit publikum med at løse deres problemer.
Det allervigtigste, som du skal skrive dig bag øret i dit persona-arbejde, er, at du ikke gætter dig frem. For selvom din buyer persona er dit fiktive bud på din ideelle kunde, er den aldrig (aldrig!) baseret på ideer og forestillinger. Den er i stedet propfyldt med velfunderede informationer om din modtager, som gør både hvem, hvad, hvorfor og hvordan klart.
Når din persona er på plads, er det tid til at producere indhold, som han eller hun finder værdifuldt nok til at bruge sin tid på. Og som får dig tættere på dine mål med din content marketing-kampagne.
Indholdet kan både være blogindlæg, e-bøger, whitepapers, webinarer eller f.eks. skabeloner. Det vigtigste er, at ligegyldigt hvilken form dit indhold tager, så skal det være så godt, at dit publikum vil ‘betale’ for det – forstået på den måde, at de vil give dig personlig oplysninger til gengæld for det.
Har du ikke den fjerneste idé om, hvad du skal skrive, så har vi i dette tidligere blogindlæg samlet 30 gode ideer – det er bare at gå i gang.
Med content marketing kommer du altså ikke til at kræve kolde kontanter for dit indhold, men det betyder selvsagt ikke, at din indsats skal være gratis.
Du har jo lavet indhold, som er så godt, at din forhåbentlig kommende kunde gerne vil gå med på noget-for-noget princippet.
Det betyder, at de gerne vil betale for ‘De 10 bedste tip’ eller en tilmelding til dit nyhedsbrev med enten deres navn, e-mailadresse eller telefonnummer. Og at de gerne vil give dig alle tre informationer på en gang, hvis du har gjort en ekstra stor indsats og har lavet et stykke premium indhold (for eksempel en større e-bog eller fem samlede templates).
Men disse informationer får du (i langt de fleste tilfælde) kun, hvis du ‘lokker’ dine besøgende til at give dig dem. Derfor skal dit indhold placeres bag en form for port, f.eks. en landingpage, så du kan få konverteret besøgende til leads.
Du kan have nok så meget fantastisk indhold, men hvis du ikke bliver opdaget, så nytter det ikke meget. Derfor skal du, når dit indhold er på plads, i gang med at drive trafik til det. Her kommer promovering ind i billedet.
Der er flere forskellige måder at gribe promovering an. De tre mest brugte er e-mail, call-to-actions på blogindlæg og sidst men ikke mindst sociale medier.
Med content marketing – og særligt hvis du anvender software, som holder øje med dine besøgendes adfærd – får du mulighed for at give en del brugbare oplysninger videre til dit salgsteam.
Nu behøver den stakkels sælger ikke nøjes med et navn og et telefon, for du kan faktisk give ham eller hende flere informationer, som kan vise sig at være afgørende.
Du ved f.eks., hvad personen har læst og ikke har læst, og det betyder, at du ved, hvad vedkommende interesserer sig for. Det kan din sælger slå på, når hun kontakter en potentiel kunde (vil du være ekstra hjælpsom, kan du endda have målrettet en email med relevant indhold inden opkaldet).
Som nævnt i begyndelsen af dette indlæg er det essentielt, at du måler på resultaterne af din content kampagne. Det fjerner nemlig fremtidige gætterier, fordi det fortæller dig, hvad der virker (f.eks. hvilken distributionskanal der er bedst), og hvad der ikke virker.
Samtidig giver tallene dig mulighed for at optimere. Hvis du f.eks. ser, at indlæg med én type CTA konverterer dobbelt så mange besøgende end en anden gør, så drop den mindst effektive. Eller hvis en type overskrift lokker mange flere til, så forsøg dig med flere af den slags.
Sådan. Så er du klar til at komme ud over stepperne med din content marketing-kampagne. Husk bare at:
Og når det så alt sammen er på plads, er der herfra kun at sige:
Rigtig god arbejdslyst! Og vi ses derude (hvis vi altså passer på din persona og du har styr på din kampagne).
disse indlæg om Content marketing
Der er ingen kommentarer endnu.
Vær den første til at kommentere.