Wow. Hvis du gik glip af Clever Content Conference 2017 (eller bare noget af den), så lad mig kondolere for dit tab.
Man skal lede længe efter et sted, hvor der bliver nørdet content marketing mere intenst end på kontoret hos Brand Movers. Men jeg tror vi fandt det.
Til Clever Content Conference 2017, hvor cremen af hele nordens content marketing var samlet.
Med mere end 20 keynotes og sessions var der viden og ideer nok til et helt år.
Vi har lavet en liste med syv af de bedste takeaways, som de dygtige mennesker på billedet ovenfor lærte på konferencen.
Hold da helt op. Marcus Sheridan blæste publikum fuldstændig bagover. En deltager fortalte mig endda til frokost dagen efter, at det var "det bedste foredrag, [han] nogensinde havde hørt". True story.
Sheridans hovedpointe var, at vi som afsendere er blevet for dårlige til at gøre det allermest fundamentale i markedsføring: Tænke som kunden.
Bare overvej, hvem du tænker mest på, når du selv researcher et produkt? Dig selv, og hvad du har brug for? Eller virksomheden, du overvejer at købe noget fra, og hvad den har brug for?
Dig selv – selvfølgelig ...
Så hvorfor i alverden bruger vi som virksomheder langt størstedelen af vores spalteplads på at tale om os selv?
Det var Marcus Sheridans tankevækkende spørgsmål i et brag af en keynote, hvor han i vanlig stil tog publikum med på en øjenåbnende rutsjebanetur.
Marcus Sheridan har energi nok til at erstatte Svanemølleværket, så for ham var et enkelt oplæg ikke nok. Udover sin keynote havde han også en session, hvor han gav deltagerne live feedback på deres websites.
Han spurgte os: Hvorfor kommer en besøgende til jeres website?
Fordi de leder efter noget. Og de har ikke meget tålmodighed. Derfor lød mantraet:
"They want to find it - and they want to find it fast".
Derfor skal vi droppe de evindelige karruseller, der skifter indholdet på toppen af siden, inden man kan nå så meget som at tænke "klik". Og vi skal skære ned på ligegyldige salgstaler og stockfotos.
Gør det i stedet let for den besøgende at finde frem til den underside, som vedkommende leder efter.
Og stop så med at tale om jer selv. Tal om (og til) din potentielle kunde, og om hvilket problem de kan få løst ved at kontakte jer.
Jesper Laursen, CEO i Brand Movers, holdt keynote om distribution – endnu en overset grunddisciplin i content marketing.
Hans overordnede pointe var, at du ikke længere bare kan skabe en masse content og så vente på, at horderne kommer væltende. Der skal en stærk distributionsstrategi bag - og i den skal der formentlig indgå både "paid", "owned" og "earned"-taktikker.
Jesper Laursen afsluttede med at anbefale en god tommelfingerregel, der hedder, at du skal bruge mindst 1 kr. på distribution for hver 1 kr. du bruger på udvikling af indholdet.
Facebook, YouTube og Google strammer skruen. Så hvis dit indhold skal ud over rampen kræver det dollars i maskinen.
Paid media er de sidste år gået fra at være et valgfrit boost til et nødvendigt fundament for distribution af dit vigtigste indhold. Det gælder både på de sociale medier, på søgemaskinerne og ikke mindst gennem influencers, der efterhånden har lært at tage penge for deres rosende ord.
Især på social er det blevet "pay to play". Der findes fx ingen virale hits på Youtube, der ikke har fået fået hjælp til reach fra lidt klingende mønt. Alt fra reklamer til musikvideoer: Med undtagelse af nogle enkelte gamle kattevideoer har samtlige virale successer fået hjælp af betalte boosts.
Pontus Staunstrup gjorde os klogere på, hvorfor og hvordan vi skal lave indhold til hele tragten. Blandt andet fordi alt for mange lægger et alt for stort fokus i toppen eller bunden af tragten, men helt negligerer midten.
En af de hyppigste grunde til, at det går galt, er når du producerer dit indhold ad-hoc uden en content marketing strategi og en klart defineret produktionsplan.
I stedet for kun at tænke på udvikling af indhold skal vi bruge mere energi på processer og strukturer. Det er måske ikke så sexet, men det er hamrende vigtigt.
Clever Content Conference 2017 var meget mere end "bare" keynotes fra etablerede eksperter.
Vi lærte også en masse af de mange relaterbare cases fra danske virksomheder, der har haft succes med content marketing.
En af dem var ISS, hvis CMO, Peter Ankerstjerne, kom og delte ud af sine erfaringer. Han understregede i sit oplæg, at deres thoughtleader-input ingen værdi har, hvis ikke sælgerne er med på ideen. Derfor har de haft stort fokus på "employee advocacy" og på samarbejdet mellem salg og marketing, hvilket er uhyre vigtigt – især i virksomheder som ISS, der allerede er godt i gang med content.
I 2019 vil 80 procent af alt content-forbrug være video – men vil 80 procent af det content du laver også være video?
Så meget behøver det måske ikke at være, men Marcus Sheridan mener I hvert fald, at vi som udgivere er langt bagefter udviklingen på internettet generelt.
Forbrugerne er allerede skiftet til video som det foretrukne medie, så hvorfor bliver vi ved med at bruge dagevis på at skrive lange artikler i stedet for at bruge et kvarter på at skyde noget med en iPhone?
Der er ingen kommentarer endnu.
Vær den første til at kommentere.